Linie 5

1a Leo Geursen

Anders kijken, beter zien

Met Leo hebben we een gesprekje gehad over de betekenis van tolerantie. Voor hem als zesjarige hebben we dat uitgelegd als ‘elkaar zien’, in de betekenis van dat mensen verschillend zijn en dat dit leuk en goed is. Maar dat mensen soms moeite hebben om dit te zien en dat ze dus anders zouden moeten ‘kijken’. Wortels zijn Leo z’n lievelingsgroente en hij heeft deze zelf voor de foto uitgekozen bij de groenteboer. Maar of je van wortels echt beter gaat zien… (Michiel Geursen en Michel de Bruin, de ouders van Leo)

1b Karin Kramer

De Dahlia is een uitbundige bloeier, vol levenskracht. Tolerantie betekent voor mij elkaar de ruimte geven om uitbundig te bloeien en diversiteit te omarmen.


2a Mari Kant en Jaantje Polak-Van Houwelingen (Mari is werkzaam in Huize Steijndeld)

Tolerantie is met zorg voor elkaar leven. In het tehuis voor ouderen waar ik werk, worden zij als gelijken behandeld en kunnen zij met steun van jongeren worden verzorgd en hun laatste levensjaren waardig doorbrengen. Dat is tolerantie voor mij.


2b Boudewijn Verhoef

Bloeiende passiebloem is wat iedereen wil prefereren. In een mooie stad met roem is het belangrijk elkander te tolereren.


3a Elles van Rijn

Tolerantie en verdraagzaamheid. Voelt voor mij zo normaal, en tegelijkertijd besef ik dat niet iedereen het normaal vindt. En wat is “normaal” wie bedenkt dat wie bepaalt dat wie zegt dat je je daar aan moet meten? Ik dacht er als kind al niet over na en eigenlijk nog steeds niet, en dat zouden meer mensen moeten proberen of eigenlijk….DOEN!! Want iedereen is van binnen hetzelfde en je mag een eigen mening of idee hebben, niets is goed of fout als je een ieder respecteert en waardeert.


3b Hein Zabel

Mijn rode roos symboliseert de gedachte van het intolerante verleden van de Gorcumse Martelaren. Het is tegelijkertijd een positieve verwijzing naar de realisatie van de Open Kathedraal als monument van verdraagzaamheid.


4a Marcia Florencio (uit Brazilië)

Cultive la vida, o bom senso, a tolerância. Livre-se do veneno da hipocrisia, do preconceito, da ignorância do senso comum.

Cultiveer het leven, het gezond verstand, tolerantie. Bevrijd jezelf van het gif van hypocrisie, vooroordelen, en van de onwetendheid.


4b Mirjam van den Bogaard

Er is teveel angst voor het onbekende. De schoonheid van het leven zit voor mij in de verschillende kleuren, ik hou van harmonie maar ben altijd op zoek naar contrasten. Blijf je verwonderen over het onbekende; een levenslang leerproces van alles om je heen, andere mensen, culturen, kunst, de natuur. Raken en geraakt worden, daarin ligt voor mij de pracht van het leven.


5a Angelike van Trigt-Smid

Train your mind to see the good in Every Thing.


5b Johannes Abrahim


linie 1
Linie 2
Linie 3
Linie 4
Linie 6
Linie 7