Linie 4

1a Farid El Makhloufi

De lelie staat symbool voor onze samenleving; de witte kleur voor liefde, licht, vrede en eenheid. Elk bloemblad van de lelie krult een andere richting op, maar samen vormen ze een prachtig geheel met als boodschap dat we elkaar nodig hebben. (Malika & Farid)

1b Vaynne Hek

Jong geleerd is oud gedaan.


2a Esmay Usmany

Als je alleen maar zou kunnen voelen hoe belangrijk je bent voor het leven van degenen die je ontmoet, stel je dan eens voor hoe belangrijk je kunt zijn voor de mensen die je nog niet ontmoet hebt en nog gaat ontmoeten. Tolerantie ontstaat waar verbinding begint. En die verbinding begint bij verbinding maken met jezelf. Een zachte blik naar binnen als ook naar buiten; naar de omgeving om je heen, de mensen, situaties. Er is iets van jezelf dat je achterlaat bij elke ontmoeting met iemand anders.


2b Willy Lemmen

Tolerantie is voor mij kunnen zijn wie je bent in alle facetten van het leven. De Amaryllis heb ik gekozen om zijn krachtige uitstraling.


3a Trudy Bosch

Mijn Bloem is wat stekelig, toch is deze bloem in staat in harmonie met zijn omgeving te leven, een voorbeeld van tolerantie. Zou dit ons ook ooit gaan lukken? Laten we dicht bij ons zelf blijven en beginnen toleranter naar onze omgeving te zijn!


3b Corrie Lemmen-Hartman

Heel mijn leven (90 jaar) is iedereen welkom geweest. En nog altijd ontvang ik iedereen met plezier met koffie en een zelfgebakken koekje. Ongeacht rang en stand. De ‘luizenbloem’ staat voor eenvoud, een ander deel van mijn zijn en leven. Wanneer u in mei terugkomt op deze plaats, ziet u de bloem in volle glorie. Dat ik hier ben geboren en opgegroeid zal er mee te maken hebben.


4a Dirk-Jan Middelkoop

Dit was de enige bloem in mijn tuin zonder luizen.


4b Ayşe Coşar

In de jaren ’60 vlogen er zaden uit verre landen deze kant op om hun wortels te vestigen in mooi Gorcum. Deze zaden bloeiden tot bloemen van verschillende, kleuren, geuren en vormen, tussen alle andere bloemen. Maak er een boeket van: kleurrijk, sterk en samen. Geef het liefde, ruimte en aandacht. Alles wat aandacht krijgt bloeit: TOLERANTIE. Dit is een betekenisvolle foto voor mij, voor het huis waar ik ben geboren.


5a Raija de Hoog, Wendy Springer, Esther Batenburg, Caroliene Immerzeel en Rosita Hak

Tolerantie geef je door.


5b Peter van Mersbergen

Tolerantie staat bij mij voor samenleven zonder een vooroordeel. Ik sta op voorhand open voor iedereen ongeacht geaardheid, geloof of ras. In een pluriforme samenleving voel ik me thuis.


6a Senna Heijmans

Wees lief voor elkaar en kijk meer naar jezelf dan naar een ander. Accepteer iemand zoals hij/zij is. Soms vind ik het moeilijk als iemand een hele andere mening heeft dan ik, maar dan probeer ik daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Met respect voor elkaar.


6b Jolande van Willigen

Tolerantie betekent voor mij dat ik mensen zie zoals ze zijn. We hebben elkaar nodig. Voor onze vijf kleine mensen (kleinkinderen) wil ik een leefwereld waarin zij plezier hebben en zich gelukkig voelen. Dat kan alleen als we elkaar accepteren en helpen waar we kunnen.


7a Marika van Heukelum in de armen van haar vader Harro

Voor Marika betekent tolerantie dat iedereen mee mag doen! Marika heeft syndroom van Down en is daardoor wat meer afhankelijk van hulp dan andere kinderen. Maar dat wil niet zeggen dat ze minder is. In tegendeel. Ze is net zo bijzonder en uniek als ieder ander kind. Doet volop mee. Altijd vrolijk en vol liefde.

De roze roos staat (onder andere) voor samen plezier hebben. En dat kun je zien als Marika naar dansles gaat, of meedoet aan de jaarlijkse dansuitvoering in het theater. Voluit genietend en plezier maken is haar uit het hart gegrepen. Ze heeft een roze roos. Er zijn in het wild wel zo’n 300 soorten en gecultiveerd zijn er ontelbare kleuren en variëteiten. Marika heeft één roos; zij is dat ene, unieke exemplaar.


7b Duffy Fishbain-Van Kampen

Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, donker of blank, gelovig in wat dan ook of toch niet, waar je vandaan komt of waar je heen wilt. We zijn allemaal mensen. En om het leuk te hebben in de weinige tijd die we allemaal hebben gekregen, moeten we lief tegen elkaar zijn, elkaar respecteren en vooral lachen. Bijvoorbeeld om het feit dat ik zo “goed” ben met planten, dat ik een cactus heb vermoord…


8a Marian Tenkink


8b Maya Racho

Voor Maya (uit Syrië) betekent tolerantie dat iedereen anders mag zijn. Dat maakt de wereld mooier. Zij heeft deze bloem dan ook uitgekozen omdat hij anders is dan andere.


linie 1
Linie 2
Linie 3
Linie 5
Linie 6
Linie 7